Блог

Ненадминатото изживяване

Как си представяте уникалното еспресо? Как го приготвяте? А може ли то да стане още по-добро и ненадминато? Разберете сами. Според изследвания на Националния институт за италианско еспресо, перфектното кафе трябва да бъде тъмно-кафеникаво с плътен слой пяна. С други думи: уникалността на кафето се крие в каймака. Резултатът – напитката трябва да бъде мека и ароматна.

Как става?

Теоретично може и да се получи. Но практиката е различна от теорията. Важно е да се обърне внимание на машината за кафе, правилното съотношение между вода и кафе, степента на смилане на кафето и не на последно място на каймака.

Правилната машина

Правилната машина за еспресо притежава помпа под налягане от 9 до 19 бара. За около 30 секунди горещата вода преминава през мляното кафе. Обслужването и поддръжката на машината също оказват влияние. Почиствайте я внимателно и редовно.
Водата и кафето
Съотношението за уникално еспресо е: кафе – от 7 до 9 грама мляно кафе и вода – точно 40 мл.. Пропорцията е за една топла напитка. Ако искате двойна доза, то удвоете числата.

Каймакът

Каймакът. Другата важна съставка за неповторимо еспресо. Финна пяна може да създадете с автоматична еспресо машина, която е с високо налягане. Разбира се, има и втора възможност – полуавтоматична машина. Точно това високо налягане е ключът към успеха. Натискът ще превърне зърната кафе във фина пяна. В случай че имате такава машина, а тя не прави плътен каймак, вероятно проблемът е в налягането (ниско е) или кафето е едро смляно. Пренастройте машината, смелете хубаво кафето и опитайте пак. Ръководството към машината ще ви помогне да се справите дори сами, без да търсите помощ от производителя.

Съвършенството на каймака

Получи ли се? Дали е съвършен? Лесно може да проверите. Необходими са само няколко зърна захар. Сложете няколкото зрънца захар в кафето. Трябва да се задържат върху каймака и едва след около 8 секунди да започнат да потъват. Тогава те ще са напълно напоени. Ако се получи точно така, както описваме… Поздравления! Вие успяхте. Направихте неповторимо и ненадминато еспресо. Сега остава да му се насладите подобаващо. Как? Добавете бисквитка, френски кроасан или нещо, което ще допринесе за насладата.

indian sexvideo