Кафето и красивата нежна кожа


Кафето и красивата нежна кожа

Известните предимства на кафето - освежава, енергизира и събужда. Знаете ли, че кафето също така освежава и озарява нашата кожа отвън. То притежава потенциала да разреши кожни проблеми за нула време. Кафето е богато на антиоксиданти, които действат против увреждането на кожата. Един ненадминат ексфолиант и мощен съюзник в борбата с торбичките под очите.
Защо е необходимо да давате голяма сума пари, за козметика, която може и да не ви помогне? Представяме на вашето внимание едни от най-често приготвяните маски за лице, в които кафето е незаменима част. Разрешете вашите кожни проблеми бързо и лесно.

Кафе и мед = хидратирана и блестяща кожа

Смесете добре една супена лъжица кафе на прах и една супена лъжица мед. Нанесете получилата се смес върху лицето, с кръгови движения. След 20 минути изплакнете.

Кафето + какао = свити пори, гладка и хидратирана кожа

Разбийте малко мляко с кафе и какао на прах (в равни количества) до получаване на смес. Нанесете сместа и изчакайте половин час. След това изплакнете с хладка вода.

Кафе + зехтин = край на сухата кожа

Маската, която се справя със сухата кожа. Разбъркайте добре една супена лъжица зехтин и една супена лъжица кафе. След като нанесете тази смес не й позволявайте да изсъхне върху кожата. След 3 минути се измийте обилно с хладка вода.

Кафе + лимон = край на мазната кожа

Лимонът е богат на витамин С. В комбинация с кафето, той ще премине през порите и ще изчисти мръсотията от кожата. Комбинирайте супена лъжица кафе на прах и го разбъркайте в лимонов сок. Нанесете върху кожата и изплакнете след 30 мин.

Защо маска за кожа, която съдържа кафе?

Козметичните свойства на ароматния продукт са доказани с времето. И до ден днешен той се радва на широка употреба в разкрасителните процедури. Кафето стимулира кръвообращението и ви осигурява здрава кожа. То притежава много антиоксиданти, които я изчистват и освежават. Допълнително предимство е, че намалява омазняването на кожата. Кафето често се използва от експерти за премахване на кожни проблеми.
Доверете ни се. Изпробвайте едно от нашите предложения и се убедете сами. Вашата кожа ще бъде гладка и безупречна.