Трябва ли да пиете задължително кафе?


Трябва ли да пиете задължително кафе?

Милиони хора по света пият ароматната топла напитка рано сутрин. Жизненоважна нужда?Навик? Наслада? За по-добър старт на деня? Има доста причини, които карат хората да консумират кафето рано сутрин. Голяма част от тях също консумират напитката и в следобедните часове. Едно, две или три кафета на ден. Всичко зависи от вашето желание и от напрегнатостта на ежедневието ви. Но какво казват специалистите?

Заключението на професионалистите

Има ли връзка между вашата професия и консумацията на кафе? Изисква ли вашата професия задължителна консумация на черната напитка? Професионалисти успяха да систематизират професиите, според които е немислимо да не пиете кафе. Дори и по едно на ден, просто за „освежаване“. И все пак ако вие попадате в списъка, ви съветваме да не прекалявате с дневната консумация на ароматното кафе. В рамките на допустимото е дневно да приемате от една до 3 чаши кафе.

Списъкът

Според експери това са професии, които задължително изискват консумация на кафе. Дали е така или не... не знаем, но тъй като ние попадаме в този списък се съгласяваме с професионалистите.

  1. Учените
  2. IT служители
  3. Инженери
  4. Учители / инструктори
  5. Редактори / писатели
  6. Хора, работещи в сектора на хранително-вкусовата промишленост
  7. Търговските представители
  8. Хора, работещи в сферата на маркетинга и рекламата
  9. Медицински сестри
  10. Изпълнителни директори

Доста интересен и до някаква степен завладяващ списък. Можем да се замислим за различните варианти, оповавайки се на направеното изследване. Професията ви попада в списъка, но вие не консумирате кафе? Задължително ли е да започнете? Дали ще бъдете по-продуктивни, иновативни и фокусирани, ако приемате дневна доза ароматна топла напитка. Какво и как ще се промени. Изобщо, възможно ли е нещо да се промени? Въпросите са много. Все пак нека да не забравяме, че изследването е направено на определена база, показва определени резултати и винаги е възможно да има индивидуални случаи, където то се оказва грешно.
И все пак е хубаво да се знае всичко. Не само написаното или доказаното. Замислете се по темата. Попадате ли в този списък? Пиете ли кафе? Бихте ли пробвали да промените ежедневието си и да започнете да приемате черната напитка?