Изпихте кафето си? Не изхвърляйте утайката!


Изпихте кафето си? Не изхвърляйте утайката!

Вие сте от милионите хора по света, които не започват деня си без чаша ароматно кафе? Едно вкъщи, едно, когато пристигнете на работа? Без значение по колко чаши кафе консумирате на ден е важно да знаете, че утайката може да намери своето предназначение във вашия живот. Не я изхвърляйте. Запознайте се с непознатите й употреби. Няма значение с какво се занимавате. Утайката ще намери място и във вашето ежедневие.

Специално за всички градинари

Ползите да не изхвърляте утайката на кафето са доста. Особено когато имате собствена градина и държите тя да бъде безупречна и винаги наред.
Котките създават страшно много главоболия на всички градинари. Как да ги държите далеч? Не е необходимо да закупувате различни уреди или препарати, които евентуално ще ви помогнат да се справите с тях. Използвайте отработено кафе и портокалови корички. Смесете ги и ги разпръснете около насажденията си. И край. Проблемът е решен – бързо, лесно, ефикасно и без излишни финансови разходи.

Сле котките идва време да обърнем внимание и на друг вредител – мравките. За да ги прогоните е нужно да поръсите утайката на кафето в близост до огражденията на вашата градина. Множеството азотни съединения, които съдържат остатъците от кафето изгарят краката на мравките. Със сигурност не биха си позволили лукса да посетят отново вашата градина.

Отработеното кафе също така е перфектния помощник в градината. След като изсъхне го смесете със семената. След като ги смесите може спокойно да засадите семената, които със сигурност ще растат по-бързо от обикновено.

За една блестяща и лъскава коса

Както обещахме, не само градинарите ще научат нещо полезно. Искате бляскава и лъскава коса? Постигнете така желаната промяна. Процедурата отнема няколко минути. Първо, намокрете косата си. След това нанесете отработеното кафе. Внимателно разтрийте сместа в корените. Масажирайте не повече от няколко минути.

Край на миризмите

Сложете край на миризмите от заобикалящата ви среда. Кафето е прекрасен и фантастичен дезодорант, защото поглъща всякакви миризми. Събирайте утайката от кафета докато не напълните, примерно, една чаена чаша. Готови сте. Вече сами преценявате къде да сложите готовия ароматизатор. В хладилника, в хола или в коридора. Той ще елиминира всякакви миризми.