Кафето – част от културата на народите


Кафето – част от културата на народите

Пиенето на кафе се оказва цяла церемония, която се спазва от доста народи по света.

Саудитска Арабия

Хората в Саудитска Арабия са доста взискателни към пиенето на топлата ароматна напитка. Те обръщат значително внимание на церемониите и етикета. Церемонията е подобна на тази, която спазват турците, които консумират големи количества чай – запалва се тамян, разхвърлят се подправки около мястото и се сервира на госта. След като процедурата е извършена гостът и домакинът обсъждат в детайли качеството на кафето, неговия аромат и цвят.

Южна Европа и Латинска Америка

Хората консумират кафето рано сутрин, следобед и вечер. Така е общоприето. Разбира се, всеки човек решава кога и по колко чаши кафе да пие на ден. Еспресо машината е най-често използвана за направата на топлата напитка. Масово хората консумират малка чаша кафе в комбинация с топло мляко.

Франция

Със сигурност правите две асоциации като чуете за Франция – виното и романтиката. Спокойно можем да добавим към тях и кафето. Взискателността към вкуса на кафето, както и неговото качество е изключително висока. Но това не е всичко. Французите обръщат внимание и на атмосферата около тях докато пият ароматната течност. Предпочитат поетично и романтично място, както и красивите произведения на изкуството, да бъдат част от обстановката по време на „срещата“ им с черна напитка.

Северна Америка

Кафето добива своята популярност през Втората световна война. За да се намалят разходите за кафе, то било приготвяно в голям съд, който се затоплял бавно. Резултатът – топла напитка с мек вкус.
Към днешна дата американците третират кафето като ежедневна напитка, която консумират през целия ден. Независимо дали са на работа или вкъщи, чашата кафе е незаменима през целия ден.

Австрия

Сигурно сте чували за „Трите съкровища на Виена“ - кафето, музиката и валса. Любовта към топлата чаша кафе е ненадмината и до ден днешен се консумира с удоволствие от голям брой жители на града и държавата.

Италия

Мъжете в Италия са като доброто кафе – страстни и силни. Тази известна подоговрка е достатъчна, за да си извадите представа както за италианците, така и за кафето, което нацията консумира. Ароматната течност е най-основната и важна напитка в тяхното ежедневие и в частност късото еспресо.