Кафето и неговите свойства


SiVendingSpot,инсталира,поддържа,отдава под наем и зарежда кафе автомати и автомати за пакетирани стоки и напитки,автомати за топли напитки,кафе автомати,вендинг автомати,кафе машини,консумативи за вендинг автомати,автомати за пакетирани стоки и напитки,вендинг машини,монетници,vending,NRI G13,NRI G26,NRI G46,CF 560,CF 690,кафе,кафемашина,кафемашини,кафе машина,машина за кафе,машини за кафе,кафеавтомати,кафе автомат,кафеавтомат,автомат за кафе,автомати за кафе,топли напитки,чай,мляко,мляко с какао,какао,капучино,топъл шоколад,мокачино,студени напитки,пакетирани изделия,машини за напитки,автомати за напитки,напитки от машина,машина със стотинки,автомат със стотинки,унисервиз,унисервис,coffee machines,vending machines,uniservice,вендинг,вендинг консумативи,вендинг резервни части,вендинг разплащателни системи,вендинг фискални устройства

Кафето и неговите свойства

Репутацията на кафето е доста променлива не само сред потребителите. Положителните и отрицателните му свойства често се променят след поредното проучване, излезло наяве, направено от специалисти. Но къде е истината за кафето и неговите свойства? Ще обърнем внимание на само и единствено на истината за кафето. Как при голям брой хора и при определени условия то се явява стимулатор и понякога антидепресант.
Трудно ще оспорите следващите 11 полезни свойства на кафето, които са неопровержими според бритакските специалисти. Запознайте се добре с доказаните свойства на топлата напитка:

  1. Кафето е приятел на алкохола. Удивително, нали? Доказано е, че хората, които комбинират спиртни напитки и кафе развиват цироза на черния дроб в по-малка степен.
  2. Рискът от рак на кожата се понижава с употребата на кофеин.
  3. Имате нужда от повишаване на настроението и здравето като цяло? Пийте кафе! Веществото допамин, което е в кафето, ще ви помогне. Важно е да отбележим, че допаминът също е отговорен и за привикване с кафето. Консумирайте с мярка броя кафета на ден. Повече от 2 чаши на ден увеличават възможността да станете податливи на пристъпи и паника.
  4. Малко известен, но доказан факт е, че хората, които не пият и не обичат кафе, рискуват да развият болестта на Паркинсон.
  5. Антиоксидантите са голяма част от съдържанието на кафето.
  6. След продължителни и тежки тренировки пиете аспирин? Заменете аспирина с кафе! Доказано е, че кафето премахва мускулни болки.
  7. Приемането на кафе през деня прави организма по-малко уязвим към сърдечно-съдови заболявания. Кафето не нарушава сърдечната дейност.
  8. Кафето не влошава паметта при напреднала възраст.
  9. Учените са доказали, че кафето подобрява краткотрайната памет. Според тях това се дължи на стимулиращия му ефект.
  10. Кафето не предизвиква хипертония (повишено кръвно налягане) при редовна употреба. Хората, които изобщо не пият кафе е възможно да получат временно повишение на кръвното налягане.
  11. Кафето унищожава бактерията Streptococcus mutans (грам-положителна), която се среща в устната кухина на човек. Консумацията на кафе със сигурност ще намали вероятността да посетите скоро вашия стоматолог. Важно условие е самото кафе да не съдържа захар, мляко и подсладители (да се пие чисто).